Projecten

Uitrollen "Noaberschap" in Heemse .

Wijkvereniging  Norden- Hazenbos gaat samen met de kerken in Heemse  en met de Stuw het project Noaberschap verder uitrollen in Heemse.

Noaberschap  (Vanouds was het een heel ruime en intensieve vorm van burenhulp, die onontbeerlijk was voor de bewoners van boerderijen en in dorpen die niet kunnen rekenen op goede openbare voorzieningen)

Noaberschap  in 2016

Doel is om gezamenlijk met praktische hulp klaar te staan, daar waar het nodig is. In navolging van de opzet in de andere wijken in de gemeente is  er een platform  waar mensen met hulpvragen voor kleine klussen in en om huis gekoppeld worden aan hulpaanbieders uit de eigen wijk. Vraag en aanbod komt bij elkaar via een tel nr  mail of website. Het gaat bijvoorbeeld om boodschappen doen bij ziekte, huishoudelijke karweitjes, vervoer naar arts, behandelaar of ziekenhuis, helpen in de tuin of behoefte aan gezelschap, een wandeling of voorlezen.

Er zal binnenkort meer info bij u in de bus vallen en of in de krant te lezen , houdt ook de website van de Wijkverening  www.norden-hazenbos.nl    in de gaten.

Mocht u nu al zeggen "Ja, ik doe mee",  zou dit prettig zijn voor een eerste inventarisatie. Mail dan a.u.b. naar   info@norden-hazenbos.nl  we zijn dus op zoek naar klussers die het fijn vinden kleine klussen voor anderen in de wijk te doen die dat zelf niet kunnen. Ook als u een klus heeft of iemand kent die hulp nodig heeft mag u natuurlijk mailen.   Bellen kan ook op donderdagochtend tussen  9 en 12 uur naar de buurtkamer van de wijkvereniging  0523-265930.

We zien jullie aanmeldingen, ideeën  graag tegemoet.

Jan Henk Timmermans en Erik Bosscher